FC Basel is een Zwitserse voetbal club opgericht in 1883.
De club is opgericht door Johan Gamper na een lokale krant advertentie te plaatsen. Later zou dezelfde Johan Gamper ‘FC Barcelona’ oprichten. FC Basel is de meest succesvolle club van Zwitserland. Met hun 14 champions league deelname’s in de afgelopen 20 jaar doen ze het ook in Europa goed! Ook hebben ze een succesvolle Jeugdopleiding. Ze staan 7e op een ranglijst die laat zien hoeveel spelers zijn opgeleid bij je club met maar liefst 15 spelers!

Er heeft een waslijst aan Bekende spelers gespeeld zoals:
Ivan Rakitic, Granit Xhaka, Yann Sommer, Manuel Akanji, Mohammed Salah en Ricky van Wolfswinkel

Meer te weten komen over de teams die deelnemen aan het U14 FoodSoccer Festival? Houd de website en/of de social media platformen in de gaten.


FC Basel is a Swiss soccer club founded in 1883.
The club was founded by Johan Gamper after placing a local newspaper ad. Later, the same Johan Gamper would establish “FC Barcelona. FC Basel is the most successful club in Switzerland. With their 14 champions league participations in the last 20 years, they are also doing well in Europe! They also have a successful Youth Academy. They are 7th in a ranking that shows how many players have been trained at your club with a whopping 15 players!

There has played a laundry list of Famous players such as:
Ivan Rakitic, Granit Xhaka, Yann Sommer, Manuel Akanji, Mohammed Salah and Ricky van Wolfswinkel

Want to learn more about the teams participating in the U14 FoodSoccer Festival? Keep an eye on the website and/or social media platforms

 

Pin It on Pinterest

Share This